Hopsz, találtunk egy egyesületet!

Volt már olyan veled, hogy elfelejtetted, hogy miért vagy egy egyesület elnöke? Nem? Pedig bárkivel megtörténhet! Legalábbis ez derült ki a 2022.01.11-i orosházi rendkívüli testületi ülésen. A testületi ülésen ugyanis feltettem a kérdést Dávid Zoltánnak, Orosháza polgármesterének, hogy Orosháza Város Önkormányzata tagja-e az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesületnek. Akkor nem volt benne biztos, de valószínűleg nem. Ekkor megkérdeztem tőle, hogy akkor milyen minőségében ő az aláírója az Egyesület beszámolóinak legalább 2010. óta? Magánszemélyi? Itt már olyan zavar támadt az erőben, hogy nem is tudom miben maradt saját magával a Polgármester az ügyben, hogy akkor ő most miért meg hogyan is elnök és látja el az Egyesület képviseletét. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a hivatalos bírósági jegyzék, a www.birosag.hu -n található „Civil szervezetek névjegyzéke” nem hazudik, szóval írtam egy levelet, hogy kitisztázzuk, ki van, hol, meg kivel. Már csak azért is, hogy az Egyesület elnöke, azaz Dávid Zoltán képbe tudjon kerülni.

A kérdés egyébként egy olyan TOP-os pályázattal kapcsolatban merült fel, ami önmagában szürreális történet, erről részletesebben a A projekt, amely olyan gyerek, amelynek kör alakú a családfája című bejegyzésben lehet olvasni.

Mai levelem a jegyzőnek:

„Tisztelt Jegyző!

A tegnapi testületi ülésen feltettem a kérdést, hogy az Önkormányzatunk tagja-e az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesületnek. Akkor rövid lamentálást követően azt a meglehetősen bizonytalan választ kaptam a Polgármestertől, hogy valószínűleg nem, de majd utánajárnak.

Szeretnék kérni egy végleges és biztos választ erre a kérdésre, mert a civil szervezetek névjegyzéke szerint Dávid Zoltán képviselője az egyesületnek, de van a neve mellett egy érdekes kiegészítés.

Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a ciklus kezdete óta gyakorlatilag minden adatigénylésemet úgy fogalmaztam meg, hogy Orosháza Város Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal, az Önkormányzathoz kapcsolódó cégek, egyesületek és alapítványok és egyetlen alkalommal sem kaptam az adatigénylésemre reakciót az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesületre vonatkozóan. Szintén felhívnám a figyelmet arra, hogy annak ellenére, hogy a jelek szerint elég fontos szerepet töltünk be az egyesület életében ahhoz, hogy mi adjuk a képviseletet és az elnököt, ennek ellenére a ciklus kezdete óta egyetlen egyszer sem láttunk beszámolót az Egyesület tevékenységével és pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

Egyúttal szeretnék kérni egy listát mindazon egyesületről és alapítványról, cégről, társulásról, amelyben tagi, (rész)tulajdonosi, vezetői, vagy képviseleti minőségben érintettek vagyunk.

Párhuzamosan szeretnék kérni egy részletes kimutatást arról, hogy az elmúlt 5 évben (2017.01.01-2021.12.30) mennyi befizetést eszközöltünk az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület részére tagdíjként, tagi kölcsönként, támogatásként, vagy bármilyen más jogcímen.

Emellett szeretnék még egy listát kapni az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület tagjairól.

Tisztelettel:

Sebők Éva”

Borítófotó: hír6

Leave a Reply

Your email address will not be published.