Újabb pedofilügy a Fidesz háza táján

Újabb pedofilügy a Fidesz háza táján

Újabb Fideszes szereplővel kapcsolatban merült fel a pedofilgyanú. A mai napon a Blikk hozta le, hogy az egyik Pest megyei önkormányzat egyik Fideszes külsős bizottsági tagja vélelmezhetően “szexuális kapcsolatot” létesített egy 13 éves diáklánnyal, akinek egyébként tanára volt. A rendelkezésünkre álló információink szerint az érintett „tanár” T. László, az üllői önkormányzat környezetvédelmi bizottságának Fideszes tagja.

Először is szögezzünk le valamit: egy 56 éves férfi nem tud “szexuális kapcsolatot” létesíteni egy 13 éves gyereklánnyal. Egy 56 éves férfi csak megerőszakolni tud egy 13 éves lányt. Egy 13 éves lány ugyanis egy ilyen “szexuális kapcsolatba” érvényesen nem tud beleegyezni. Érvényes beleegyezés nélkül viszont soha nem beszélhetünk “szexuális kapcsolatról”, csak és kizárólag nemi erőszakról. És egy 56 éves férfi esetén pedofíliáról.

A Fidesz rengeteget beszél a gyermekvédelemről, miközben abszolút nem érti az egész gyermekvédelmi kérdést. Ha a Fidesz-KDNP kormány bármilyen szinten is komolyan gondolta volna a gyermekvédelmet, akkor nem nemlétező nemátalakító műtétekkel riogatná a lakosságot.

Ha a Fidesz komolyan gondolná a gyermekvédelmet, akkor rendbe szedte volna a gyermekvédelmi jelzőrendszert és beépítette volna az iskoláink működésébe azokat a – világ számos pontján már jól működő – mechanizmusokat, amelyek nem engednek olyan viszonyokat és kultúrát kialakulni egyetlen oktatási intézményben sem, amelyek megengedik, hogy odáig fajulhasson a rendszer, hogy egy 56 éves pedagógus megerőszakolja a gyermeklány diáklányt.

Ha a Fidesz komolyan gondolná a gyermekvédelmet, akkor nem szállította volna le a beleegyezési korhatárt a gyermeklányok esetén 12 évre (ha a partner 18 év alatti). Igen, jól olvasni, ma egy 17 éves és 364 napos férfi törvényesen erőszakolhat meg egy 12 éves és egy napos lányt.

Nyomatékosan felszólítom Gulyás Gergelyt, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét (és a családpolitikáért felelős minisztert), hogy nyilatkozzon:

  • a Fidesz tagja-e még az érintett önkormányzati külsős bizottsági tag, T. László?
  • ha igen, tervezeik-e és ha igen mikor ennek felülvizsgálatát?
  • mikor és hol határolódtak el a pedofil ügyben érintett T. Lászlótól, a Fidesz által delegált külsős bizottsági tagtól?
  • mikor tervezik az érintett újabb pedofil Fideszest visszahívni az érintett önkormányzat érintett bizottságaiból?

Sebők Éva

az Egységben Magyarországért és a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje