Rólam

Home / Rólam

Na de mégis…

…ki vagyok én?

Ezen az oldalon megismerkedhetsz kicsit az előéletemmel úgy szakmai, mint politikai vonalon, ahogy azt is, mik azok az alapok, amelyeket érdemes rólam és a politikai nézeteimről tudni.

Önéletrajz

1989-ben születtem Orosházán. 4 éves koromig Tótkomlóson éltem. Orosházán jártam a József Attila Általános Iskolába (ma: Református Általános Iskola), majd Békéscsabán végeztem a Rózsa Ferenc Gimnáziumban (ma Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium) 2007-ben. 2010-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán munkaügyi- és társadalombiztosítási szakértőként.

A diplomát levelező tagozaton szereztem meg, tekintettel arra, hogy 2008-ban elkezdtem dolgozni. A karrierem során  dolgoztam közszférában, KKV-szektorban és multinacionális cégnél is. 2010-2012 között Lengyelországban éltem és dolgoztam.

Kérdés, kérés esetén a „Kapcsolat” menüpontban elérhetőségeimen érdemes keresni!

Üdvözlettel:

Sebők Éva

Küldetés

Számomra az 5 legfontosabb kérdés a munka világa, a családok lehetőségei, a nők helyzete, a klímavédelem és az átláthatóság.

Kritikusnak tartom, hogy ezekkel a témákkal kiemelten foglalkozzon a politika, mert csak így lehet változást elérni.

1.  Munka világa: olyan munkahelyekre van szükségünk, ahol nem kérdés, hogy bejelentenek-e, teljes időre-e, teljes bérre-e, hogy kifizetik-e a túlórát, vagy hogy kiadják-e a szabadságot. Ehhez teljesen újra kell gondolni a munkaügyi szabályzókat, az ellenőrzések rendszerét és a szankciós rendszert.

2. A családok támogatását is újra kell gondolni. A szülőket felelős felnőtt állampolgárként kell kezelni, a családtámogatásoknak millió különböző élethelyzethez igazodnia kell és támogatni kell a hosszútávú stabilitását a családoknak. Ez jelenleg millió okból nem valósul meg.

3. A nők helyzete nagyon régóta elhanyagolt a politikában, igazából csak látszatmunka zajlik, amely a felszínt is alig kapargatja. Az olyan ismertebb témáktól kezdve, mint a családon belüli erőszak, vagy a munka-magánélet egyensúly az olyan kevésbé felkarolt témákig foglalkozom a nőléttel, mint a változókori egészség, vagy a nőgyógyászati ellátás.. A nők helyzete abszolút szívügyem.

4. Klímavédelem nélkül nincsen jövő. Ha nem szeretnénk, hogy az élelmiszer vagy az ivóvíz luxuscikké váljon, akkor mielőbb be kell avatkoznunk nem csak unokáink jövője, de már a saját egészségünk érdekében is. A klímaváltozás nem egy távoli dolog, most történik, velünk történik.

5. Az átláthatóság megteremtése nem csak a korrupció feltárása és megelőzése szempontjából kritikus, hanem kulcskérdés ahhoz is, hogy a lakosság minél inkább bevonódjon a döntéshozatalba és hogy a jó kormányzást megalapozó adatvagyont tudjunk létrehozni. A jövő az adatalapú döntéshozatalé lesz. Aki most nem épít fel minőségi adatvagyont, az lemarad. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak.

Fotó: Unsplash/Karstan Wurth